Kabel dragning

Kabel dragning: Handverktyget Dragman är ett hjälpmedel  vid kabel dragning av olika typer av kablar. Man får ett stadigt ergonomiskt grepp med Dragman extra kraft , bättre kontroll vid kabel dragning. Dragman gör så att det är skonsammare mot händer armar axlar rygg.

Dragman använder man i stället för att greppa och dra en kabel med bara händerna.

Att greppa och dra en grov tung och styv kabel t.ex vid kraftnäts byggnation med bara händerna är ett jobbigt arbetsmoment. El kabel dragning t.ex inomhus kan vara både tungt  trångt och man har en dålig arbetsställning så underlättar det att ha ett verktyg som man enkelt greppar, som ergonomiskt känns bra i handen och som har ett bra grepp runt kabeln. Även  när man skall dra och förflytta t.ex en grov tung matar kabel så kommer kabel dragnings verktyget  Dragman väl till pass.

För att skydda kabeln extra så har  Dragman ett gummi överdrag så inte kabeln skadas.

Verktyget anpassas efter kabelns storlek och material. Finns i storlekarna 30mm 40mm 50mm 60 mm. Kan tillverkas i annan storlek.

Branscher som hanterar tunga styva kablar, t.ex elektriker, byggnation elnät, energibolag, byggnation och underhåll av järnväg kommer att ha en stor nytta om man använder Dragman.

Slang verktyget Dragman anpassas efter slangens storlek och material. En slang som är lite ömtåligaret så har verktyget Dragman ett skyddande gummi överdrag. Verktygen som man lägger fiber och jordvärme slang med har ett sådant gummiöverdrag